fredag 6 augusti 2010

Mer vallning

Idag har vi varit och vallat igen. Det var två veckor sedan sistens men båda hundarna tände till när de såg fåren, de visste båda vad som väntade och det var inte precis så att jag behövde släpa in dem i hagen;) Simpley var mer koncentrerad idag och inte lika galen som sistens, vilket ju är jättebra. När ett får utanför 25an kom fram till stängslen blev han lite bekymrad hur han skulle göra med det:)

Yatzi har kommit in i vallandet jättebra. Förutom att han är riktigt tänd så började han ta egna initiativ idag. Istället för att "bara" gå bakom ville han upp sida till sida och hålla ihop dem! Och när ett får tänkte vika av från flocken var han direkt där och plockade in det igen. Duktiga Yatzi!

För Simpleys del tror jag vallningen är jättebra för hans koncentrationsförmåga. När vi tränar, vare sig det är agility eller något annat, så tappar han koncentrationen väldigt snabbt. Jag är helt säker på att det har med mognad att göra men det skadar inte att träna uthålligheten. När han vallar är det förvånande att han orkar fokusera så länge. Men efteråt är han helt slut i rutan i flera timmar:)

För några veckor sedan följde jag med Madde och hennes tjejer till Haväng för promenad och bad. Nedan ett foto på hundarna.

2 kommentarer:

Thereze sa...

ROLIGT! :D

Anonym sa...

Halloj ;)

Visst var det STOR skillnad på pågarna <3 Lill killen har ju verkligen ett stort intresse och motivation i fårhagen och det är kul att se och uppleva ;) Jag tyckte oxå att det var coolt att han hade stenkoll på fåret utanför och han ville lixom ha med alla, TOPPEN!! Yatzi kom in och bara var kung i hagen ;) Idag var motivationen större och som du beskrev innan så ville han verkligen ha med alla fåren och inte bara "hängde" på, HÄFTIGT!!
Ser fram emot nästa gång!!
Ses på torsdag!!
Kramar M