söndag 31 oktober 2010

Mycket hund blir det...

De senaste dagarna har inneburit mycket hund (har dock även hunnit med att jobba som jag ska;)). Vi har varit och tränat, förutom i onsdags, både fredag, lördag och söndag. I fredags körde jag mest enstaka hinder med Simpley. Däcket i olika vinklar och olika byten, samma sak med långhoppet, slalom, vippan och nedfarten på balansen. Allt börjar sitta fint men slalomet har han lite svårt att hitta tekniken när han ska springa fort. Däremot kan han sina ingångar som ett rinnande vatten, oavsett var jag är. Tror att farten i slalomet kommer med lite mer träning bara.

Yatzi som har agilityvila har alla dagar fått träna kontaktfält på bräda samt göra trix som han älskar så mycket!
I lördags byggde jag upp en velodrom och satsade på fart och att springa självständigt framåt. Körde dessutom raksträckor med fullt ös framåt.

Idag byggde vi en träningskombination där man kunde köra hela banan med bara framförbyten eller bara bakombyten (eller mixa om man ville). Simpley fixade den här banan riktigt bra både med framförbyten och bakombyten! Han var fokuserad, taggad och koncentrerad och fixade att köra hela kombinationen utan att bryta ner den i delar först. Han kanske är som bäst när han får träna varje dag;) (hur man nu ska orka/hinna det...) Nedan ser ni första kombinationen:Sen körde vi banan baklänges, enda skillnaden var att vi vände på långhoppet, vred upp hindret efter och tog det från andra hållet. Också en kombination som man kunde träna både framförbyten och bakombyten. Även denna kombination gick strålande utan att bryta ner den i delar. Dagarna har också inneburit långa promenader. Nedan Yankee, Norton, Ruff, Simpley, Yatzi, Tippex, Junior och Sixten. Vackra Norrland och min världens vackraste Yatzi... Nedan Yatzi och Simpley med Yatzis kontorskompis sedan valptiden, Pippi. Jag vet inte om han blev gladast av att träffa Pippi eller Pippis husse men glad blev han;)

Mina superpojkar! Nedan Norton, Ruff, Yankee, Yatzi och Simpley. Jambo fick stanna hemma eftersom han var dålig i magen:(
Yatzi och Junior, också en av hans bästa valp/unghunds kompisar.

Isen börjar redan lägga sig på sjön...

1 kommentar:

Anonym sa...

kul att det går framåt med Simpley i träningen!!! Du ska se att det kommer bli jättebra ordning på honom också snart ;)

Kram Sofia